WordPress – Världens Populäraste CMS

Förr i tiden skrev man dagbok för sig själv, så att man kunde bearbeta dagens händelser och som ett minne som man kunde gå tillbaka till. Det var oerhört skamfullt att läsa någon annans dagbok. Idag är det snarare tvärtom, att skriva dagbok, eller som det kallas, blogg, är oerhört vanligt och de flesta har eller har haft en blogg.

Att ha en blogg eller hemsida på WordPress

En av de stora sidorna som används världen över när det kommer till att ha en blogg eller en hemsida är WordPress Varför WordPress är så populärt kan man förstå när man försöker använda deras tjänster. För att vara både en bloggportal och en hemsidesportal är den väldigt enkel att använda och förstå sig på. Det går att göra hemsidan eller bloggen mer personlig.

Kända problem med WordPress

Det finns en hel del kända problem när man använder WordPress och ett av dem är att ens sida laddas väldigt långsamt. Detta sker framförallt om man har mycket data, stora bilder och så vidare. Det går då att optimera WordPress så att det flyter på bättre.

Det finns några väldigt enkla saker man kan göra för att optimera sidan.

Uppdaterad installation – Det innebär att man ser till så att ens installation hela tiden är uppdaterad och således har alla förändringar och förbättringar som gjorts.

Inaktivera tillägg – Det finns en massa tillägg som man kan använda och för att göra att sidan laddar fortare kan man helt enkelt inaktivera de tillägg man inte använder eller behöver.

Minska PHP-koderna – Detta kanske låter svårt men här man kan verkligen optimera sin WordPress. Den mesta informationen, som gör att sidan laddar långsamt, beror på att det skickas stora mängder information mellan databasen och besökaren av sidan. Genom att minska på PHP-koden laddar sidan snabbare.

Det kanske viktigaste man kan göra, för en som inte är så van, är att se till att det man postar är relevant. Om man har många bilder kan man förminska dem och då laddar sidan snabbare. Reklam är något som tar oerhört mycket utrymme och kan göra ens sida väldigt långsamt, så genom att minska på mängden reklam kan man göra sidan snabbare. Många som har en blogg eller hemsida har reklam för att tjäna några öre för varje klick eller för att besökare handlar från vissa sidor, men det gör även bloggen eller hemsidan långsammare vilket kan göra att man får färre läsare.

Comments are Disabled