Vigtigheden af ​​regelmæssige tandlægebesøg

Et sundt tandsæt og skinnende smil kan gøre underværker for dit selvværd og er faktisk værdifuldt socialt. Faktisk kan dårlige tænder gøre en normalt socialt velfungerende person negativt selvbevidst og usikker, hvis personen selv er bevidst om grimme tænder, hulrum eller dårlig ånde. Et sundt tandsæt forbedrer også det fysiske udseende, og skaber indtryk af god hygiejne, og at du holder dit velvære. Som en erfaren sundhedsforfatter, for publikationer som Colgate, og forsker, ved jeg at ordne hulrum og opretholde sunde tænder og tandkød også kan forbedre dit helbred på flere andre måder. Her er et kig på, hvad du skal gøre for at holde dine tænder i tip top stand.

 

Kontrol og behandling udført under tandlægebesøg hos en Tandlæge i Aarhus

Vidste du, at forskning udført af Dansk Tandlæge Forening har vist, at én ud af fem mennesker i Danmark har ubehandlede hulrum? Alle hulrum kan dog forebygges eller fixet med jævnlige undersøgelser og genoprettende behandling. Regelmæssige tandlægebesøg er derfor bydende nødvendigt, hvis du ønsker at opretholde et sundt sæt tænder og tandkød. Hos Tehrani Schmidt, Tandlæge Århus med studierabat, vil også være i stand til at identificere potentielle tidlige hulrum såsom hvide spot læsioner, som nemt kan vendes, hvis spottet tidligt. Gå efter at besøge din tandlæge mindst hvert halve år for en generel kontrol.

Din tandlæge vil undersøge hele din mund for tidlige hulrum, ridser eller revner, kræft i mundhulen, samt dit tandkød for tegn på gummi sygdom. Han eller hun kan også bruge optagelsesteknikker som røntgenstråler. Hvis din tandlæge ser en hvid pletlæsion, kan han anbefale en tandlæge administreret fluorid-remineralisering-behandling.

Tandlæger kan redde hulrum-inficerede tænder med genoprettende behandlinger såsom fyldninger og rodbehandlinger. Hvis der ikke er noget din tandlæge kan gøre for at redde tanden, kan han eller hun simpelthen trække din tand ud. Hvis forekomsten af ​​grimme amalgamfyldninger er generende for dig og påvirker din selvtillid negativt, kan du også tale med din tandlæge om at erstatte dem med hvide porcelænsfyldninger under dit tandlægebesøg.

 

Hvordan Vedligeholdelse Dine tænder kan forbedre din sundhed

Ifølge WebMD, er der en direkte korrelation til dårlig mundsundhed og sygdom. Tilsyneladende har patienter med tandkødssygdomme øget deres chancer for kronisk sygdom med 40%, efter en nylig undersøgelse foretaget af ADA. Der er også en stærk sammenhæng mellem diabetes og parodontitis. Grunden til dette er, at hævelse forårsaget af tandkødssygdomme påvirker automatisk kroppens iboende evne til at regulere blodsukkerniveauet. Dette er forfærdelige nyheder for dem, der lider af diabetes, hvilket gør regelmæssige tandlægecheck til en endnu større betydning for diabetikere. Ukontrolleret blodsukker kan også gøre dig mere tilbøjelige til at udvikle mundinfektioner. Undersøgelser har også etableret virkningerne af osteoporose og tandkød og vice versa. I disse undersøgelser var kvinder med osteoporose mere tilbøjelige til at have parodontitis, hvilket betyder, at sundere tandkød er lig med stærkere knogler. Derfor er det vigtigt at opretholde en optimal tandkødssundhed med regelmæssige tandlægebesøg.

Som studerende kan det dog vores svært at finansiere sine tandlægeregninger. Det er derfor en rigtig god idé at finde en tandlæge der tilbyder en løsning i form af studierabat. Hvis du lige er flyttet til Aarhus som ny studerende, vil vi foreslå en rigtig god Tandlæge med 25% studierabat. Se vidoen herunder.

Comments are Disabled