Internetmarknadsföring via Social Media

Marknadsföring på nätet via sociala medier är ett relativt nytt sätt för företag att marknadsföra sig på. Det är dock en strategi som fler och fler har börjat använda, och de flesta större företag har idag i alla fall någon form av social media marknadsföring.
Det är dock fortfarande en marknadsföringsmetod som få behärskar.

Social media har en mycket stor potential för företag när det gäller både bredd och möjlighet att engagera specifika målgrupper. Med social media syftar jag på sidor så som; Facebook, YouTube Pinterest, Instagram, twitter Reddit och många fler. Här är en lista på de mest populära sociala medierna

 

“Borde vi satsa på SEO eller traditionell internetmarknadsföring?”

Detta är en fråga som dyker upp ibland, vilket förvånar mig lite. Det ena borde inte ställas emot det andra, då en lyckad verksamhet på internet behöver både sökmotoroptimering och annan internetmarknadsföring för att lyckas. De två brukar även gå väl hand i hand. Kan ett företag publicera löpande material som kunderna finner användbart så är det utmärkt ur både ur ett marknadsförings- och SEO perspektiv.

 

Hur tar man då fram en lyckad social media strategi?

En lyckad marknadsföringsstrategi låter verksamheter hitta nya kunder samtidigt som man engagerar de man redan har. Detta gör man som tidigare nämnt genom att regelbundet släppa nytt och värdefullt material. Det får även mycket gärna vara humoristiskt eller ögonöppnande, det vill säga sådant material som folk automatiskt vill dela. Det är ju så klart alltid trevligt när man kan få andra att marknadsföra åt en.

internetmarknadsföring

 

“Vi har redan testat marknadsföring på nätet, men det fungerade inte för oss”.

Det här är ett argument man dyker på då och då. Det finns så klart många företag osm misslyckats med sin internetmarknadsföring, detta betyder dock inte att det var ett misstag att marknadsföra sig på internet, utan snarare att det fanns brister i strategin eller utförandet. Har man försökt och misslyckats på egen hand, kan det vara en god idé att ta hjälp av en professionell marknadsförings byrå. Om ni inte redan ligger i toppen av sökresultaten kan det även vara bra att hitta en som specialiserar sig på SEO. När jag själv behövde en valde jag en lokal seo byrå i Göteborg, då det alltid är bättre om man kan pratas vid öga mot öga. Men det är så klart inget måste.

 

Vad är de första stegen om jag vill göra det själv?

Det första steget för alla som vill marknadsföra sig på nätet är att gå med i de mest populära social medierna och skapa en bra och trovärdig profil. Det andra steget är naturligtvis att börja fylla dem med innehåll och försöka få folk att hitta dit. Överdriv inte och posta så mycket innehåll att folk tröttnar på er dock. Håll det på en rimlig nivå och försök att bibehålla en bra nivå på det innehåll ni släpper.

Vi på Watson Wildlife önskar er all lycka.

Comments are Disabled